De Klamp

Dorps wonen tussen stad en platteland

Gelegen in een landelijke omgeving met het karakter van het Friese dorp. Het dorps wonen zie je niet alleen aan de bouwstijl. Ook zijn er typische kenmerken zoals een kaatspleintje mét de torenspits van Cuyper. 

Met het buurtschap Techum aan de westelijke kant en Wiarda aan de oostelijke zijde, ligt De Klamp in een landelijke omgeving, omgeven door groen. De Wurdumerfeart zorgt voor een mooie verbinding tussen de omliggende dorpen. Je kunt er recreatief gebruik van maken met sloepen tot 1,5 meter hoogte.

Duurzaam parkeerbeleid voor een groenere leefomgeving
De wijk is voorbereid op het nieuwe parkeren: deel-auto’s, elektrische fietsen en pedelec’s zorgen voor mobiliteit in de nabije toekomst. Het nieuwe parkeren zorgt voor een groenere wijk. Iedere rijwoning heeft één parkeerplaats. Heb je meer auto’s dan kun je parkeren op maximaal 150 meter van je woning op een van de twee grote parkeerterreinen. Voor andere woningen geldt dat je parkeert op je eigen terrein. Voor de openbare wegen geldt namelijk een parkeerverbod. Laden en lossen kan altijd.
Met z’n allen zorgen we voor een aangename groenere wijk.

Nieuws