Bestuur wijkpanel de Zuidlanden zoek nieuwe leden! Iets voor jou?

Wijkpanel de Zuidlanden is op zoek naar nieuwe bestuursleden: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een algemeen bestuurslid. We zoeken vrijwilligers uit verschillende buurtschappen, zoals De Klamp, Techum en Wiarda. Dit omdat we het belangrijk vinden om als wijkpanel eerlijk en transparant te werk te gaan.

Vind je het leuk om als vrijwilliger je bijdrage te kunnen leveren aan onze buurtschappen vanuit het Wijkpanel De Zuidlanden, dan kan dat!

Houd jij je graag bezig met maatschappelijke vraagstukken uit de buurt en denk je graag mee over de toekomst van onze buurtschappen. Hou je graag toezicht op dat de jaarlijkse bewonersbijdrage vanuit de gemeente en eventuele subsidies goed worden besteed. Dan zoeken we jou!

Als bestuurslid vertegenwoordig je jou buurtschap in het wijkpanel en ben je gesprekspartner van de gemeente en/of het projectbureau van de Zuidlanden. Je neemt 4 keer per jaar deel aan de bestuursvergadering en fungeert als schakel tussen je buurtschap en het wijkpanel. 

Voorzitter

De voorzitter is het gezicht van het wijkpanel, naar binnen en buiten. Zijn of haar taken zijn: Leiden van de algemene vergadering, initiatieven nemen, coördineren, handhaven van de regels, Het faciliteren van besluitvorming, verstrekken van leiding/advies en het uitvoeren van bestuurswerkzaamheden. Je bent het eerste aanspreekpunt van de gemeente en/of projectbureau.

Secretaris

Als secretaris houd jij je bezig met het maken van een verslag/actielijst van de vergaderingen en behandel je de inkomende mails.

Wanneer dit iets voor je is, neem dan gerust contact met ons op en dan horen we graag met welke talenten en interesses je het bestuur zou kunnen versterken.

Penningmeester

De penningmeester is, als lid van het bestuur, samen met de andere bestuurders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het wijkpanel. Daarnaast is een penningmeester de persoon binnen de stichting die zich bezighoudt met de financiën. Alles wat met geld te maken heeft, gaat langs de penningmeester. Aan hem/haar de taak erop toe te zien dat het wijkpanel financieel gezond blijft en ervoor te zorgen dat alle doelstellingen van de buurtschappen financieel uitvoerbaar zijn.

Interesse? Mail je motivatie naar info@wijkpaneldezuidlanden.nl

Uiteraard leggen wij dan onder genot van een kop koffie of thee graag uit hoe de invulling van deze functies zullen zijn. 

We willen graag nieuwe energie in het wijkpanel, dus het liefst bewoners die nog geen bemoeienissen hebben gehad met het wijkpanel en/of werkgroepen vanuit de verschillende buurtschappen. Het huidige bestuur zal aftreden als het nieuwe bestuur zitting heeft genomen.

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp