Jeugd

Veel activiteiten voor kinderen

Samen maken we de wijk leuk!

De werkgroep Jeugd zorgt voor allerlei leuke activiteiten voor de kinderen in De Zuidlanden. Samen met een vaste hulpgroep wordt er veel georganiseerd, zowel voor de kleintjes als voor de grotere jeugd, in de buitenlucht en in het activiteitencentrum It Honk (bijgebouw van De Pionier). Van de jaarlijkse Sinterklaasintocht met bijbehorend feest, sport- en spelmiddag, pannakooitoernooi tot naaiworkshops, timmer- en knutselworkshops en een jeugdsoos voor 12+ers. Met hulp van de ouders is er veel mogelijk.


Direct naar de activiteitenkalender

Vertier en aandacht
De werkgroep heeft als belangrijkste taak om de wijk voor kinderen leuk te maken. Behalve plezier met elkaar maken, ontstaat er een hechte binding met elkaar, met als bijkomend doel om jeugdproblematiek te voorkomen. In samenwerking met Amaryllis is er een jeugdprogramma voor meiden van 10-14 jaar, die aansluit bij hun interesses. Voor jongens van 12 jaar en ouder worden er na de zomer inloopmiddagen gestart om te kunnen chillen, gamen, tafelvoetballen en dergelijke. Deze activiteiten worden georganiseerd in It Honk.

Leuke activiteiten
Er zijn continue activiteiten. Op https://www.werkgroepjeugddezuidlanden.nl staan ze allemaal! Daar kun je je ook aanmelden voor een activiteit. Je vindt er ook berichten en foto’s van activiteiten die geweest zijn. 

De activiteiten vind je daarnaast op de billboards in de wijk, de Facebookpagina en Instagram.

Ook zijn er flyers over specifieke activiteiten en zijn er berichten te vinden op de ouderportalen van de scholen.

Met z’n allen maken we het een succes!
Het organiseren en begeleiden van alle jeugdactiviteiten vraagt de nodige inzet van de volwassen wijkbewoners. Doorlopend is er behoefte aan begeleiders of aan hand-en-spandiensten voor een activiteit. Het is fijn als ouders nu en dan willen meehelpen. Je kunt zelf aangeven bij welke activiteit en op welke manier.


Help je een keertje mee? Meld je dan aan!

Nieuws

Jeugd

Zuidlanden bedankt!

De Sint wil graag iedereen bedanken voor de fantastische middag die hij vandaag in de wijk heeft gehad. Hij heeft genoten van het warme onthaal aan De Bleek in Techum en het spetterende kinderfeest in hotel Van der Valk. Wat is het toch mooi om al die blije gezichten te zien. En wat hadden we er mooi zonnig weer bij.

Lees verder »
Jeugd

Gezellige Sint Maarten

Vanavond waren er weer veel kinderen (en ouders) op de been voor de jaarlijkse Sint Maarten viering. Dit jaar organiseerden we in samenwerking met de Activiteiten Commissie Wiarda in zowel Wiarda, De Klamp als Techum een lampionoptocht.

Lees verder »

Aankomende evenementen

Geen evenementen gevonden bij deze werkgroep

Teamleden Jeugd

Johannes

Juliska

Wendy

Penningmeester