Veegmachine gekocht!

Schaatsplezier hangt af van veel elementen: de sfeer op de baan, de gezellige mensen, feeërieke verlichting, een koek en zopiekraam en een stralende winterzon in een knalblauwe lucht. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de kwaliteit van het ijs. Zonder mooi ijs, is de lol er snel af. Zelfs als alle andere randvoorwaarden in orde zijn.

In Thialf en de Elfstedenhal verwacht je een spiegelgladde ijsvloer. Elk half uur komen er grote machines, de Zambonis, op het ijs en prepareren de ijsmeesters weer spiegelglad kampioenenijs. De ijsmeesters van IJsbaan De Zuidlanden spiegelen zich graag aan deze professionals. Een grote wens was dan ook een eigen Zamboni om het ijs te prepareren. Want ook hier willen we een mooie ijsvloer.

Afgelopen winter moesten we het nog doen met schuifborden en een gieter. Gelukkig is die tijd nu voorbij. We hebben een professionele veegmachine kunnen aanschaffen dankzij de donaties van wijkbewoners. Geen echte Zamboni, maar een iets simpelere veeg- en schuifmachine. Een prachtige aanwinst die we hopelijk snel kunnen inzetten voor het prepareren van ons eigen kampioenenijs!

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp