Techum

Bijna geen woning hetzelfde

In Techum zijn veel verschillende huizen en leuke lommerijke straatjes. Techum heeft een dorps karakter. Kinderen kunnen er veilig op straat spelen, de school en supermarkt zijn vlakbij. In het hart van Techum ligt de Bleek, een mooi groen veld dat uitloopt op de kade langs het Alddjip, waarlangs een steiger ligt om bootjes aan te meren.

Opvallend aan Techum is de diversiteit aan huizen. Bijna geen enkele woning is hetzelfde. Door dit soort verschillen krijgt Techum een heel gevarieerd aanzien. Eigentijdse architectuur met een duidelijk Fries accent. In Techum vind je vele bouwstijlen, van mooie rijtjeshuizen tot vrijstaande jaren 30 villa’s. Ook is er in Techum ruimte voor ‘niches’ in de woningmarkt. Voorbeelden hiervan zijn de 10 tiny houses, gebouwd in een mooie groene omgeving. En de moderne woonarken die lekker dobberend aan het Bussenrak zijn gerealiseerd. Unieke plekjes in het gebied met elk hun eigen bijzondere manier van wonen.

Techum is nog het beste te vergelijken met een rustig Fries dorpje op het platteland. Duurzaam en veiligheid zijn serieuze items waar veel aandacht voor is.

De historie van Techum
In 1840 bestond het buurtschap Techum uit vijf huizen en had het 32 inwoners. Tegenwoordig bestaat het eerst gebouwde buurtschap van De Zuidlanden uit 1785 personen (2021). Het buurtschap dankt zijn naam aan de vroegere boerderij die de naam Techum droeg.
In 2006 is met de bouw van het buurtschap begonnen. De boerderij en de terp zijn daarbij behouden.

Nieuws